Info Candidati/Proces de Recrutare

Info Candidați

Prin recrutarea de personal pentru nave de croazieră, Travel Jobs Recruitment face eforturi pentru a identifica resursele umane care dețin un potențial de angajare pentru proprietarii de nave / angajatori parteneri.

Recrutarea candidaților cu un potențial de angajare se face prin reclame sau prin intermediul rețelelor sociale, site-ul web incluzând informații, condiții generale de colaborare, precum și posibilități de contact și de feedback. Recrutarea este efectuată prin telefon, e-mail sau prin Skype sau direct la adresa înregistrată a companiei.

Evaluarea abilităților solicitantului înseamnă utilizarea unor instrumente și metode specifice pentru a determina nivelul cunoștințelor și aptitudinilor profesionale. Cerințele considerate pentru un nivel minim de competențe sunt cele specificate în legislație, în cerințele potențialilor proprietari de nave / angajatori și în cele specificate de criteriile de evaluare a competențelor principale pentru recrutarea de locuri de muncă în domeniul turismului:

  • studiu
  • abilități specifice locului de muncă
  • experienta profesionala
  • abilități de comunicare în limba engleză, atitudine

Etapele procesului de recrutare

Recrutarea potențialilor solicitanți care îndeplinesc condițiile cerute de proprietarii de nave / angajatori, pe baza descrierii postului.
Organizarea interviului la sediul social al companiei, la cererea angajatorului sau la Skype.
Confirmarea solicitanților acceptați de proprietarul / angajatorul navei și stabilirea listei personalului care așteaptă data de îmbarcare.
Coordonarea efectuării controalelor medicale specifice cerute de fiecare proprietar / angajator al navei și adăugarea documentelor necesare în dosar.
Furnizarea tuturor informațiilor privind condițiile de angajare, condițiile de muncă și viața la bord de către proprietarii / angajatorii navelor și transmiterea acestora solicitanților acceptați.

ÎMBARCARE

La validarea listei solicitanților acceptate după un interviu, detalii privind data de îmbarcare, nava, portul de apel pentru fiecare viitor angajat vor fi primite de la proprietarii de nave / angajatori. De asemenea, sunt solicitate / primite alte date referitoare la condițiile de angajare care trebuie cunoscute viitorilor angajați.
După confirmarea legată de contractul de îmbarcare în condițiile stabilite de la proprietarul / angajatorul navei și de la viitorul angajat, se încearcă eforturile legale de angajare.
Viitorul angajat va fi supus unui control medical complet la un centru medical autorizat. Dacă se constată că nu sunt îndeplinite condițiile cerute de proprietarii / angajatorii navelor după efectuarea controalelor medicale, această persoană va fi informată și scoasă din lista de așteptare a datei de îmbarcare. Dacă rezultatul este pozitiv în urma controalelor medicale, va urma procedura de îmbarcare.
După verificarea medicală, viitorii angajați vor urma viza de îmbarcare specifică și posibilele proceduri de obținere a vizelor de tranzit.
Viitorii angajați semnează contractul de muncă numai după ce au declarat că sunt apți de muncă și după ce au obținut vize necesare în funcție de patronul / proprietarul navei din țară sau de la bord.
Recrutarea de locuri de muncă pentru angajați invită viitorii angajați să înceapă procedura de îmbarcare: verificarea disponibilității și valabilității documentelor, instruirea specifică condițiilor proprietarului / angajatorului, depunerea biletului de avion și toate datele referitoare la zbor, dacă sunt disponibile împreună cu locul de îmbarcare.
Înainte de plecare, toate documentele și elementele necesare pentru îmbarcare, urmate de semnarea listei de verificare, vor fi verificate împreună cu viitorul angajat.

MONITORIZAREA

Recrutarea de locuri de muncă pentru călătorii oferă asistență tuturor angajaților îmbarcați la bordul unei nave care aparține unui partener de companii de croazieră prin identificarea și soluționarea diferitelor situații apărute:

Dacă este necesar, toate situațiile neprevăzute sau cele considerate importante sunt comunicate familiei (accidente, prelungirea contractului, întârzierea zborului etc.).
asistență în vederea repatrierii sau în alte cazuri de urgență.
numai atunci când Travel Jobs Recruitment deține un contract Manning cu proprietarul navei sau la cererea expresă a acestuia din urmă, angajații își monitorizează activitatea pe întreaga perioadă de colaborare, și anume: toate eforturile companiei legate de evaluarea / angajat în menținerea abilităților, verificarea documentelor în ceea ce privește valabilitatea acestora (pașaport, carnet de marinar, viză, certificat STCW 95 etc.) la intrarea în contract, planificare în vederea lansării unui nou contract.

CHELTUIELI

Recrutarea de locuri de munca nu incaseaza nici un impozit sau comision pentru servicii de recrutare pentru locuri de munca la bordul navelor de croaziera.

Înainte de îmbarcare, viitorii angajați vor suporta cheltuieli, o parte din care vor fi rambursate la bord, în funcție de angajator.